Skriv ut

Bli speider


Mange gode grunner til å være speider.

Grunnene til å drive med speiding er mange: Ha det gøy, være ute i naturen, være sammen med gode venner, utfordre seg selv, lære og oppleve noe nytt og spennende, reise på leir og mye mer. Viktig prinsipp for speidergrupper er at speideren er åpen for alle, så du trenger ikke å ha spesielle ferdigheter, evner, tro, overbevisninger eller interesser for å bli med. Alt du trenger, lærer du fort av andre speidere.


Dessuten er det aldri for seint å begynne i speideren. Speiderprogrammet er tilpasset forskjellige aldersgrupper, slik at det er mulig å begynne som speider i hvilken som helst alder og når som helst på året.

De forskjellige aldersprogrammene er som følger:
Beverkoloni (speidere kalles bevere) - 1.-2. klasse
Flokk (speidere kalles småspeidere eller ulvunger) - 3.-4. klasse
Tropp (speidere kalles stifinnere og vandrere) - 5.-10. klasse
Roverlag (speidere kalles rovere) - 16-25 år

I tillegg har vi selvfølgelig mange speiderledere, og hvis du er 16 år eller eldre, er du velkommen til å bli en av dem.

Hvordan melder jeg meg inn i speideren?
Alle som vil bli speidere må melde seg inn i sin lokale speidergruppe. Hvis du ikke vet hvordan du skal komme i kontakt med en lokal speidergruppe, kan du prøve å finne din nærmeste speidergruppe på våre kartsider. Klikk på Finn din gruppe nederst på siden. Da kommer du til et kart hvor speidergruppene i Follo krets er registrert med kontaktinformasjon.

Hvis du ikke klarer å finne noen på kartet vårt, kan du få hjelp hos kretsstyret i Follo på mail post@follokrets.no, eller på telefon til kretsleder 920 86 328.